Dödsstraff.

När jag var vaken inatt så kollade jag lite på en film som gick på tv.
Filmens handling gick ut på en mans straff efter han våltagit en flicka och mördat en pojke. Straffet han fick var döden.
Jag började faktiskt gråta till den filmen.
Att offrens familj sitter och tittar på när dom sprutar in gift eller vad dom nu sprutar in i gärningsmannen.
Visst jag säger inte att någon har rätt till att döda eller våldta någon, eller liknande.  Men är det inte att göra samma sak med dödsstraff ? Jag menar, går vi fortfarande efter ordspråket "ett öga för ett öga" ?
Ska man ha rätt att döda någon bara för att den personen har dödat en annan ?
Hur kan man dessutom ha det som ett arbete. Att ta andra personers liv. Det är ju nästan lika hemskt som att jobba som lönnmördare eller torped enligt mig.
Nej usch, jag är verkligen emot dödsstraff. Har man gjort ett brott så ska man sitta inlåst utan några som helst förmåner, tills man har suttit sin tid, eller kanske rent av avlider om man gjort ett grovt brott.Så, vad tycker ni om dödsstraff ?

Kommentarer
Postat av: Bea

Det är du redan, det vet du väl <3!

2008-09-07 @ 18:28:43
URL: http://takai.blogg.se/
Postat av: Linda

SV: Åh tack! :)Dödsstraff, hmm. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka där, har tänkt på det en del. En del av mig sägeratt man ska döda den som dödar, för dom idioterna ska inte sitta oc kosta pengar och oftast dom som mördar är så sjuka så dom kan inte känna skam eller ånger. Men en annan del av mig tycker inte att det ska finnas dödsstraff, för dom ska sitta inlåsta som du skriver. Sen kan man undra hur många sjuka människor som dödar för att få dödstraff :SKram

2008-09-07 @ 18:57:52
URL: http://loserangel.blogg.se/
Postat av: Johanna

jag tycker, att de beror på vad de är för ett straff, som personen är skyldig till, men annars så räcker de ju med livstid.

2008-09-07 @ 19:14:30
URL: http://scorpiongirl80.blogg.se/
Postat av: Johanna

vad var de för film då?

2008-09-07 @ 19:14:52
URL: http://scorpiongirl80.blogg.se/
Postat av: Johanna

oki jo den var riktigt bra

2008-09-07 @ 19:26:11
URL: http://scorpiongirl80.blogg.se/

Kommentarer uppskattas men reklam och spam tas bort. Och inget jävla tjat om att vi ska lägga till varandra på Blogglovin, tycker du om min blogg, så lägg till mig. Fiska inte besökare. So lets behave darlings.

Tell me what's on your mind

Vad heter du?
Är du här ofta?

E-postadress: (Endast för mina ögon)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback