Bagare Fluffie.
Tänkte dela med mig av recepten:
Kanel-och-mandel kakor.
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
100 g smör
50 g socker
smör till formen
2 msk grädde
25 g skållad och finhackad mandel
2 msk farinsocker¨
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en liten form som du kan ha i ugnen. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Smält smöret. Tillsätt smör och socker och arbeta samman till en deg.
2. Platta ut degen jämntjockt i formen, använd eventuellt en liten stekspade doppad i hett vatten för att få ytan jämn. Pensla degen med grädde oxh strö över farinsocker och mandel.
3. Grädda kakan i ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. Skär den i bitar när den svalnat något och låt kakorna kallna på galler.
Fluffie's mustiga chokladkaka
2 dl socker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
100 g smör
5 stora msk oboy.
Glasyren
ca 3 dl florsocker
ca 1 dl kakao.
Mildas vanilj visp.
1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggen och sockret poröst. Smält smöret.
2. Blanda mjölet, bakpulvret och oboyen i en separat bunke.
3. Blanda ner mjölblandingen i äggen och sockret.
4. Tillsätt smöret och mjölken.
5. Bred ut smeten i en smörjd form och grädda i ca 35 minuter.
6. Blanda florsockret och kakaon i en bunke. Tillsätt vatten tills du får rätt konsistens, jag brukar ta drygt en halv deciliter.
7. Bred på glasyren när kakan svalnat. Servera med vispad, vaniljvisp.