Bagare Fluffie.

Bakat idag. Det blev en chokladkaka med chokladglasyr och vaniljvisp och så blev det kanel-och-mandel kakor.
Tänkte dela med mig av recepten:





Kanel-och-mandel kakor.

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
100 g smör
50 g socker
smör till formen
2 msk grädde
25 g skållad och finhackad mandel
2 msk farinsocker¨

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en liten form som du kan ha i ugnen. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Smält smöret. Tillsätt smör och socker och arbeta samman till en deg.

2. Platta ut degen jämntjockt i formen, använd eventuellt en liten stekspade doppad i hett vatten för att få ytan jämn. Pensla degen med grädde oxh strö över farinsocker och mandel.

3. Grädda kakan i ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. Skär den i bitar när den svalnat något och låt kakorna kallna på galler.





Fluffie's mustiga chokladkaka
2 dl socker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
100 g smör
5 stora msk oboy.

Glasyren
ca 3 dl florsocker
ca 1 dl kakao.

Mildas vanilj visp.

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggen och sockret poröst. Smält smöret.
2. Blanda mjölet, bakpulvret och oboyen i en separat bunke.
3. Blanda ner mjölblandingen i äggen och sockret.
4. Tillsätt smöret och mjölken.
5. Bred ut smeten i en smörjd form och grädda i ca 35 minuter.
6. Blanda florsockret och kakaon i en bunke. Tillsätt vatten tills du får rätt konsistens, jag brukar ta drygt en halv deciliter.
7. Bred på glasyren när kakan svalnat. Servera med vispad, vaniljvisp.


Kommentarer

Kommentarer uppskattas men reklam och spam tas bort. Och inget jävla tjat om att vi ska lägga till varandra på Blogglovin, tycker du om min blogg, så lägg till mig. Fiska inte besökare. So lets behave darlings.

Tell me what's on your mind

Vad heter du?
Är du här ofta?

E-postadress: (Endast för mina ögon)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback